Informatie voor beginners

Is modelvliegen moeilijk?

Alle begin is moeilijk, maar ook modelvliegen is goed onder de knie te krijgen. Sommigen doen er uiteindelijk een seizoen over, anderen leren in enkele weken het vliegen. MVC Hogeland heeft bijna op alle vliegdagen een instructeur op het veld, die de beginners kan helpen. Als je het een keer serieus wilt proberen neem dan van te voren contact op met een instructeur. Zij hebben de beschikking over een lesvliegtuig waarmee je onder begeleiding kunt proberen of het echt iets voor je is.

Vlieg en les informatie vliegtuigen.

Instructeur : Theo Vos 06-42142782

Vlieg en les informatie Helicopter.

Instructeur : J Dijk 0595-413816

Vliegtuigen

Een beginners vliegtuig heeft meestal vier bestuurbare onderdelen: het richtingroer, ailerons, hoogteroer en gasregeling van de motor. Stabiele beginners kisten zijn de hoogdekkers (vleugels hoog op de romp). De spanwijdte van de hoofdvleugel ligt in de buurt van de 1,5 meter. Je kunt over het algemeen kiezen tussen kant en klare modellen (ARF= Almost Ready to Fly) en zelfbouw modellen. Als je het leuk vindt om van een paar planken hout een vliegtuig in elkaar te zetten, kun je het beste kiezen voor zo’n zelfbouw kist. Maar als je dat bouwen maar niks lijkt, en je liever gelijk gaat vliegen kom je uit bij een ARF-vliegtuig. Het is sowieso verstandig om eerst bij een vliegclub te informeren en je vragen te stellen voor je tot aanschaf overgaat. Zij kunnen je hierbij goed adviseren en zo behoeden voor een evt. onverstandige aankoop als beginner. Dit geldt uiteraard zowel voor vliegtuigen als helikopters.

Helikopter

Voordat je als aankomend helivlieger ook maar iets gaat kopen moet je jezelf de vraag stellen “is dit een hobby die ik zomaar eens een tijdje wil proberen of verwacht ik er meerdere jaren mee bezig te zijn”. Als het de bedoeling is om er meerdere jaren mee bezig te gaan kan het wellicht een betere optie zijn om wat duurdere uitrusting aan te schaffen zodat je er ook in de toekomst wanneer je je brevet hebt gehaald nog vele jaren plezier van kan hebben. Wees vooral voorzichtig met het aanschaffen van 2e hands spullen door gebrek aan ervaring weet je niet wat je koopt, wil je dit toch Informeer dan goed bij de vliegclub of het voor een beginner geschikt is.

Instructeurs MVC Hogeland

Onze instructeurs

Vliegtijden MVC Hogeland

Er kan meestal gevlogen worden, maar op de volgende tijden zijn er instructeurs aanwezig:

 

Vliegtuigen:

Za: 14.00-18.00 uur.
Zo: 10.00-18.00 uur.
Di: 18.00-21.30 uur.

Helikopters:

Za: 10.00-14.00 uur.
Zo: 10.00-18.00 uur.
Wo:18.00-21.30uur.